Sari Siikanderin ohjaama revyy Kupla vai Uitti saa ensi-iltansa Nilsiän Louhosareenalla heinäkuun lopulla. Valloittava Kaunis Veera keräsi Louhosareenalle yli 9000 teatterin ystävää aiemmin tänä kesänä. 

Tuskinpa arvasivat Marjatta Leppänen, Matti Kuusla, Lasse Mårtenson, Jaakko Salo ja Jukka Virtanen vuonna 1978 Uutta Iloista Teatteria perustaessaan, että reilun neljänkymmenen vuoden kuluttua koko maailmaa riivaavan kulkutaudin seurauksena UIT toimisi yhtenä vuonna vain Nilsiässä!

”Olemme erittäin tyytyväisiä UIT:n Louhosareenan ensimmäisen tuotantoon, Kauniiseen Veeraan, kaikin puolin. Louhos näytti kyntensä erinomaisena esityspaikkana niin yleisön kuin esiintyjien tarpeita ja viihtyvyyttä ajatellen”, summaa teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen.

”Mehän tiesimme jo keväältä 2020, että seutukunnalla on paljon kysyntää laadukkaalle kesäteatterituotannolle, mutta ehkä yleisön innostus sittenkin oli positiivinen yllätys. Kaunista Veeraa kävi 15 esityksessä katsomassa yli 9000 katsojaa, eli yli 600 katsojaa per näytös. Tämä lupaa hyvää heinäkuun lopussa ensi-iltaan tulevalle revyyllemme Kupla vai Uitti, jonka lippuja myydäänkin jo kovaa vauhtia”, hän jatkaa.

Nilsiän Louhosareena on esityspaikkana täysin ainutlaatuinen. Omistajapariskunta Marja-Liisa ja Matti Kuosmanen iloitsi myös Kauniin Veeran positiivisesta vastaanotosta.  

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että maakuntalaiset ovat löytäneet Louhosareenan omaksi olohuoneekseen. Samoin oli hienoa nähdä, miten ympäri Suomea tultiin varta vasten katsomaan UIT:n Kaunista Veeraa ja Louhosareenaa. Ihmisten kasvoilla näkyvä ilo oli hunajaa sieluilemme ja antoi uskoa pitkäjänteiseen kehitystyöhön Uuden Iloisen Teatterin kanssa. Louhosareenan maagisuus ja kauneus pääsivät yllättämään kävijämme!”, pariskunta hehkuttaa.

Revyy Kupla vai Uitti saa ensi-iltansa Louhosareenalla torstaina 29.7.2021. Lavalla nähdään kesällä 2021 Ushma Karnani (heinäkuun esitykset), Kaisa Hela (elokuun esitykset), Anu Sinisalo, Marika Tuhkala, Sami Hintsanen, Sami Hokkanen ja Santtu Karvonen sekä tanssijat Jutta Helenius, Katri Mäkinen, Emil Hallberg ja Jussi Väänänen. Esityksen on ohjannut Sari Siikander, koreografiasta vastaa Mikko Ahti ja musiikista Jean S.  

Lisätietoja: teatterijohtaja Timo Kärkkäinen timo(at)uit.fi, Marja-Liisa Kuosmanen info(at)ouhosareena.fi. 

Uusi Iloinen Teatteri on vuonna 1978 perustettu omavarainen, viihteellinen ammattiteatteri, joka toimii lipputuloilla ilman yhteiskunnallista tukea. Perinteisen Linnanmäen Peacock-teatterin kevät revyyn lisäksi teatteri on laajentanut toimintaansa kesäteatteriareenoille. Lisätietoja: uit.fi