UIT – HAKANIEMEN MUSIIKKITEATTERI OY

Uusi Iloinen Teatteri on suomalainen vuonna 1978 perustettu viihteellinen teatteri. UIT-lyhenteellä tunnetulla teatterilla on esitystoimintaa huhti–kesäkuussa. 

Runsaasti musiikkia sisältävien revyiden orkesterina oli alun perin Seitsemän seinähullua veljestä, kunnes vuonna 2008 orkesteriksi vaihtui Jean S.

UIT toimi vuosina 1979–2009 Helsingissä Linnanmäen Peacock-teatterissa. 2010–2014 UIT on toiminut Helsingin Hakaniemessä Arena-näyttämöllä. Keväällä 2015 teatteri palasi juurilleen Linnanmäen Peacock-teatteriin, jossa se jatkaa myös keväällä 2018.

Hakaniemen Musiikkiteatteri aloitti toimintansa syksyllä 2010 ja sai luvan käyttää UIT:n nimeä. UIT – Hakaniemen musiikkiteatteri jatkaa ja jalostaa suomalaista revyyperinnettä Uuden Iloisen Teatterin viitoittamalla tiellä. Teatterimme on ainoa ammattimainen revyyteatteri maassamme.

UIT – Hakaniemen Musiikkiteatteri Oy:n perustajiin ja nykyisiin pyörittäjiin kuuluvat mm. Seppo Ahti, Timo Kärkkäinen, Taneli Mäkelä, Marjatta Leppänen, Sari Siikander ja Reija Wäre.


JAA